december 21, 2021 admin

Wat zijn de voordelen van airless latex spuiten?

Wat zijn de voordelen van airless latex spuiten 1

Tegenwoordig zien we steeds meer mensen die ervoor kiezen om hun woning of bedrijfspand te voorzien van airless latex spuitwerk. Dit is een relatief nieuwe vorm van spuiten. Bij Den Spray zijn we dol op latex spuiten. We geven de voorkeur aan deze vorm van spuiten omdat het vele voordelen met zich meebrengt. In dit blog vertellen we welke voordelen latex spuiten heeft.

Waarom kiezen voor latex spuiten?

Er zijn verschillende manier om een woning of bedrijfspand te voorzien van een nieuwe uitstraling. Eerder werd er vaak gebruik gemaakt van verfrollen. Tegenwoordig zien we dat men de steeds vaker kiest voor het airless verfspuit systeem. Dit omdat er met deze manier van spuiten zeer snel een strakke laag kan worden aangeracht op de muren, plafonds of kozijnen. In tegenstelling tot verven zorg airless latex spuiten ervoor dat er geen zichtbare strepen of banen worden achtergelaten. Dit risico is bij verven groter. Aangezien airless spuiten snel en nauwkeurig kan worden uitgevoerd, brengt het minder kosten met zich mee. Vooral bij grotere oppervlakten in het verschil in kosten duidelijk zichtbaar.

Hoe werkt airless latex spuiten?

U gaat de plafonds en muren laten spuiten met latex? Dan zit de meeste tijd in de voorbereiding. Om te voorkomen dat omliggende onderdelen in contact komen met het spuitwerk moet alles vooraf netjes worden afgeplakt. Bij latex spuiten kan er nevel ontstaan, waardoor de verf zich door de ruimte verspreidt. Om die reden achten wij het verstandig om de ruimte leeg te maken. Daarnaast is het van belang dat de ondergrond waar het spuitwerk op komt, grondig wordt voorbereid. Nadat het oppervlakte klaar is voor het spuitwerk kan de airless spuitmachine worden ingezet om alles egaal te maken. In de meeste gevallen worden er twee lagen aangebracht om er zeker van te zijn dat de verf lang meegaat.

Uw muren en plafond laten spuiten door een specialist?

Wij hopen u zo goed mogelijk geïnformeerd te hebben over de voordelen die airless latex spuiten met zich meebrengt. Bij Den Spray houden wij ons dagelijks bezig met het spuiten van woningen en bedrijfspanden. Benieuwd wat wij voor u kunnen beteken? Of heeft u advies nodig? Neem dan gerust contact met ons op.