april 9, 2022 admin

Wat is het verschil tussen muurverf en latex verf?

Wat is het verschil tussen muurverf en latex verf?

Er zijn veel soorten verf te vinden in de hedendaagse verfindustrie en talloze keuzes die te maken zijn. Sommige verfsoorten hebben meerdere benamingen terwijl het de zelfde soort verf. Een voorbeeld hiervan zijn de synoniemen muurverf en latex verf. In de naam zijn geen overeenkomsten terwijl beide exact hetzelfde is. Hoe is het eigenlijk mogelijk dat beide synoniemen gebruikt worden en er niet één van de twee weggestreept wordt?

Geen verschil

Muurverf en latex verf lijken op het eerste gezicht erg verschillend. Verschillen tussen muurverf en latex zijn er eigenlijk niet. Beide benamingen staan voor hetzelfde product. Tegenwoordig word het woord latex gebruikt om aan te geven om welke verfsoort het gaat. Veel mensen zijn gewend aan het woord latex waardoor het lastig is om deze benaming te veranderen.

Waar komt latex verf vandaan?

Het produceren van latex vind al een ongelofelijk lange tijd plaats en werd al ruim voor de geboorte van christus gebruikt. De oorspronkelijke afkomst van latex bevind zich in Brazilië. Destijds vonden ze een manier uit om sappen uit rubberbomen te verkrijgen. Op dat moment begonnen producten gevormd te worden met rubber. Zo kwamen er producten als autobanden, speel ballen, handschoenen. Omdat het product latex waterdicht was werd het ook gebruikt om er kleding van te maken. Latex werd ook gebruikt om er latex verf van te maken. Tegenwoordig word de verf vooral gemaakt op waterbasis.

Waar wordt latex verf voor gebruikt?

Latex verf is ideaal om binnenshuis te gebruiken omdat het gemaakt is op waterbasis. Het wordt voornamelijk gebruikt om plafonds en muren te schilderen. Het is zeker niet aan te raden om latex verf te gebruiken in de openlucht. Bij aantasting van water zal de kwaliteit van de verf erg verslechteren. Bij het verven van de buitenmuren word alkydverf het meest aangeraden. Hiervoor is latex verf dus niet mogelijk. Uw muren laten spuiten? Dan is latex spuiten een zeer geschikte keuze. Naast dat latex spuitwerk snel kan worden uitgevoerd, heeft het financiële voordelen.

Wat kost latex verf?

Bij het kiezen van een nieuwe verf is een betaalbare prijs altijd fijn meegenomen. Er zijn talloze merken en kleuren mogelijk bij het kiezen van een latex verf. De prijzen van de verf bevinden zich in het algemeen tussen de 5 en 11 euro per liter. Het verschil zit hem in de kwaliteit van de verf en het merk waar je voor kiest.