december 31, 2022 admin

Hoe werkt deuren spuiten?

Deuren spuiten

Deuren verven

Deuren spuiten of deur verven, beiden opties zijn mogelijk. Wanneer je een houten deur hebt zal je eerst met een grondverf moeten beginnen. Er zijn verschillende soorten grondverven waar je uit kunt kiezen. Deze zijn bijvoorbeeld waterverf, alcohol-alkylverbinding verf of polyurethaan dispersie. Er wordt aangeraden om een grondverf te gebruiken die de structuur van het hout laat zien.

Deuren spuiten

Bij het spuiten van een deur moet je rekening houden met de droogtijd. Deze dient te worden gecontroleerd om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van het spuitwerk goed blijft.

Er bestaan drie soorten deurspuit: de roller-spuit, de spuit met lage druk en een spuittoestel met hoge druk. Om de deur te spuiten, moet je hem eerst voorbereiden op het spuitwerk. Dit kan gedaan worden door de deur grondig schoonmaken en onderhoudspoeder aan te brengen. Daarna kan de deur afgeplakt worden met tape, zodat hij beschermd blijft tegen ongewenste verfspatten. Nu kun je beginnen met het spuitwerk.

De roller-spuit en lage druk spuittoestel wordt gebruikt voor het eerste schilderen. De verf wordt met een roller aangebracht op de deur, maar hiervoor moet je wel zorgen dat de verf niet te dik is. Daarna kan de deur droog in de zon worden gehangen.

Voor het tweede schilderen kan je eerst de kwast of roller in water dompelen en dan daarna gebruiken om de verf aan te brengen. Dit zal ervoor zorgen dat alle bolletjes en gaatjes naar deze zijde komen.

Tot slot kan je een beschermende lak aanbrengen. Je moet de deur voor het drogen van de verf goed schoonhouden en er zal een laagje worden aangebracht om de kleuren te behouden en te beschermen tegen krassen.

Spuitwerk nodig?

Naast dat we bij Denspray deuren spuiten, bieden wij ook ander spuitwerk aan. Zo kunnen wij wij jouw plafond of muren laten spuiten in de gewenste kleur. Heb je nog vragen over het spuitwerk? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag!