december 21, 2021 admin

Hoe kan ik mijn RAL kleur bepalen?

Hoe kan ik mijn RAL kleur bepalen_

Wanneer met spuitwerk aan de slag gaat is het allereerst van belang om de gewenste kleur te bepalen. Zo weet u zeker dat uw plafonds en muren worden gespoten naar uw wens. Het bepalen van die kleur kan met behulp van RAL. In dit blog vertellen we hoe u de juiste kleur voor spuitwerk kunt bepalen met behulp van de kleurdefinities van RAL.

Wat is RAL?

RAL is een coderingssysteem om kleuren van verf en andere coatings te definiëren. Elke kleur heeft zijn unieke code waardoor deze eenvoudig van elkaar te onderscheiden zijn. Het RAL coderingssyteem wordt tegenwoordig veel gebruikt binnen de bouw en andere industrieën. De kleuren zijn vertaald in zes verschillende talen waaronder Duits, Engels, Frans, Spaans, Italiaans en Nederland. Hieronder een voorbeeld van verschillende RAL kleuren met codes.

Hoe kan ik mijn RAL kleur bepalen?

 

Hoe bepaal ik de juiste RAL kleur voor het spuitwerk?

Voordat het spuitwerk kan beginnen bepaald u samen met de spuitwerk specialist in welke RAL kleur uw plafonds en muren worden gespoten. De plafonds en muren laten spuiten door een specialist in ten alle tijden aan te raden aangezien het spuiten van de RAL kleur iets is wat u niet zomaar zelf kan doen. Een spuitwerk specialst kan advies geven over welke RAL kleuren het beste passen bij te spuiten oppervlakte. Wilt u vooraf zelf liever de RAL kleur bepalen? Dan kunt dat doen door de kleurstalen thuis tegen het te spuiten oppervlakte te houden. Wanneer u de juiste kleur heeft gevonden kunt u deze kleur opvragen bij de spuitwerk specialist. De spuitwerk specialist zorgt er vervolgens voor dat de kleur klaar wordt gemaakt voor gebruik.

Hulp nodig bij het bepalen van de juiste RAL kleur?

Bij Den Spray houden wij ons dagelijks bezig met het spuiten van verschillende RAL kleuren. Dit doen we voor uiteenlopende projecten waarbij we advies geven over het gebruik van RAL kleuren. Samen zorgen we ervoor dat de gewenste RAL kleur op het door u gekozen oppervlakte wordt gespoten. Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om verschillende RAL kleuren met elkaar te mengen. Benieuwd wat wij voor u kunnen beteken? Neem dan gerust contact met ons op.